Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han lurar på AV-centralen

AV-centralen skulle kunna drivas i privat regi.
Ove Thorell, i dag anställd vid kommunens AV-central, är beredd att ta över. Han menar att skolorna behöver den servicen.

Annons

I ett brev till barn- och skolnämnden hör han sig för om möjligheterna.

Jag vill veta hur kommunen ställer sig till att låta mig vara tjänstledig ett år, säger han. Jag vågar inte säga upp mig. 

Ove Thorell vill också få möjlighet att låna eller hyra AV-centralens utrustning under ett testår. Det handlar om inspelnings- och kopieringsutrustning såväl som videoband och dvd-skivor. 

Ove Thorell vill också kunna låna ut disco- och ljudanläggningar.

Jag vill att eleverna ska röra på sig. 

Målet är att kunna starta till höstterminen 2009, vid samma tidpunkt som barn- och skolnämnden beslutat att den nuvarande kommunala verksamheten ska vara nedlagd. 

Fram tills dess måste Ove Thorell få fram avtal med de skolor som vill använda sig av servicen.

Hur stort intresset på skolorna blir hänger också ihop med hur mycket pengar rektorerna har att röra sig med. Ove Thorell uppskattar att skolornas kostnader ska minska rejält.

Jag behöver 800 000 kronor för att gå runt, men då gäller det att hitta vettiga lokaler. Nu har vi enorma hyreskostnader och höga datakostnader, säger han.

Politikerna i barn- och skolnämndens arbetsutskott ska diskutera förfrågan på sitt möte på tisdag den 5 augusti. 

I maj i år togs beslutet att lägga ner den kommunala AV-centralen från den 1 augusti nästa år med hänvisning bland annat till att den tekniska utvecklingen gått framåt så mycket att AV-centralen inte behövs. 

Ann Sjöblom

[email protected]

Mer läsning

Annons