Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallstavik vill locka fler unga till golfbanan

– Man blir ju lite sugen att börja spela på fritiden, säger Angelica Klaar som går i femman i Gottsta skola. I går fick ett 20 tal elever från skolan prova på golf vid Hallstaviks golfklubb, som satsar på att få med fler juniorer i klubben.

Annons

Elever står på rad vid ranchen vid Hallstavik golfbana och slår ut bollar på löpande band. Några dagar innan de fick komma hit fick de träna på att lära sig slå golfbollar vid skolan. 

Prov på golf projketet är ett led i Idrottslyftet som går ut på att få ungdomar att aktivera sig på fritiden för bättre hälsa och välbefinnande. Idrottsföreningar samarbetar med skolor som får prova på olika idrottsformer. Gottsta skola har provat både handboll och BMX och nu igår var det golf. Även Skärsta skola har haft golfundervisning.

 Det här är ett bra sätt för oss att få in juniorer i klubben. Eleverna får prova på golf sen kanske de pratar med föräldrarna som låter dem börja spela på fritiden, säger Greg Finnegan från Hallstaviks golfklubb. 

Emelie Westerdahl, klass 5 tycker det är jättreroligt med golf.

 Jag cyklar BMX på fritiden och kanske jag börjar spela golf, jag gillar att vara utomhus, säger hon och svingar klubban.

Hallstavik golfklubb har 65 junior som medlemmar och 35 av dem tränar regelbundet. Helgen den 24-25 maj kommer Hallstaviks golfklubb att arrangera en stor juniortävling Skandia Riks, med 100 deltagare. 

 Sextiossex pojkar och trettiotre flickor deltar och sex av killarna har lärt sig att spela golf på Hallstaviks golfbana, säger Greg Finnegan.

Som juniormedlem vid Hallstaviks golfbana betalar man 1 100 kronor per år.

 Då får dom spela hur mycket dom vill plus att dom får 15 träningar med ledare per säsong. 

Gunilla Flink-Lindström 

[email protected]

Mer läsning

Annons