Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallonchokladtryffel

Hallon och choklad är en klassisk kombination; varsamt tinade hallon gör exempelvis en vanlig brownie till något alldeles särskilt. Här bjuds tryffel med smak av hallon.

Annons

Ingredienser (ca 30 st):

ca 1, 5 dl frysta hallon

1 msk glykos (finns på apoteket)

300 g choklad av god kvalitet, minst 70 procent kakao

50 g rumsvarmt osaltat smör

1 msk hallonlikör (t ex Drottningholm)

röd karamellfärg

1 dl strösocker

Gör så här:

Värm hallonen sakta i en kastrull. Pressa igenom en sil så att du får ungefär 0,75 dl vätska. Använder du mörk choklad kan du behöva lite mer vätska.

Koka upp hallonpuré med glykos. Ta bort kastrullen från värmen.

Hacka chokladen och blanda ner i såsen. Rör tills den har smält. Klicka i smöret och blanda till smeten blir slät. Häll i likör och rör om. Ställ svalt tills det stelnar.

Blanda några droppar karamellfärg i sockret och rör noga. Forma kulor av smeten (kallt vatten på fingrarna kan underlätta). Rulla kulorna i sockret. Förvara svalt.

Mer läsning

Annons