Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gubben Mattsson erkänner:Följer Allsång på Skansen

Hallå där... skärgårdsguiden och Norrtäljebon Michael Blum, som i sommar även figurerar i Allsång på skansen som den sure gubben Mattsson.

Annons

Hur kommer det sig att du spelar gubben Mattsson i Allsång på skansen-trailern?

En av trailerproducenterna är uppvuxen på Väddö och han hade sett mig i ett tidigare klipp från Söndagsöppet för några år sedan. Då berättade jag en av Albert Engströms klassiska historier gråsälen, och han tyckte väl att jag passade in att spela rospigg.

Vad är din bild av en äkta rospigg?

Han kan väl vara lite tjurig som gubben Mattsson men har också en underfundig humor tycker jag.

Tittar du själv på Allsång på Skansen? Ja, jag följer programmet regelbundet. Eftersom jag spelar mycket musik själv så tycker jag att det är kul att en genre som visan har kommit på uppgång igen. När Håkan Hellström var med så lockade han till exempel den yngre publiken och det är viktigt för att visan ska fortsätta sjungas framöver. Programmet lockar all slags publik och det tycker jag är kul.

Kommer du att figurera mer i själva programmet?

Det beror helt på publiken. Om de är nyfikna på vem gubben Mattsson är så kommer jag kanske vara med i sista programmet. Men allt är minutiöst planerat så om man vill ha mig med så får man nog höra av sig till allsång snarast.

Lina Jonsson [email protected]

Se trailer här!

Mer läsning

Annons