Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad biffstek med chinichurrisås

Annons

Ingredienser (4 port):

2,5 dl extra virgin olivolja

0,5 dl vitvinsvinäger

0,5 dl färskpressad limejuice

0,5 dl hackad färsk oregano

0,5 dl hackad färsk persilja

3 finhackade vitlöksklyftor

1 finhackad röd chili

1 tsk red hot chili pepper (torkade små chiliflingor som finns på burk)

0,5 tsk cayennepeppar

salt

4 x180-200 g biffstek

Gör så här:

Börja med såsen. Blanda olja, vinäger, limejuice, oregano, persilja, vitlök och chili i en rostfri skål eller bunke. Smaksätt med salt, peppar och cayennepeppar.

Lägg köttet tillsammans med 2 dl av såsen i en plastpåse och låt det marinera i kylen i 2 timmar. Förvara resten av såsen i en bunke i kylen under tiden. Ta upp köttet och grilla det efter behag, låt sedan köttet vila tio minuter på en skärbräda innan du skivar upp och lägger det på ett varmt serveringsfat. Skeda över ett par matskedar av kryddoljan och servera ugnsstekt potatis och kokt sparris till.

Mer läsning

Annons