Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gratis hyrbil i sommar

Hyrbilsföretaget Hertz har kommit på en smart idé. De låter privatpersoner köra tillbaka bilar som andra har hyrt.

Annons

Många hyr bil från en stad för att sedan lämna bilen i en annan del av landet. Det innebär dyra kostader för hyrbilsföretagen för att få hyrbilen tillbaka till hemorten. I stället har Hertz kommit på att de kan låta privatpersoner köra tillbaka bilarna. 

Enligt Dagens Industri på nätet, di.se, ligger det just nu ett tjugotal gratissträckor från Helsingborg i söder till Arvidsjaur i norr ute på hemsidan. Många av sträckorna går till eller från Stockholm, Göteborg och Malmö. 

Bil kan endast bokas av medlemmar men att bli medlem är avgiftsfritt. Väl inloggad kan medlemmen sedan uppge tre städer föraren helst vill köra till, från eller mellan så skickas sms eller e-mail när det finns bilar lediga på dessa sträckor.

Gratiskörningen är dock villkorad på flera sätt. Bilen måste köras raka vägen mellan hämtning- och lämningsort och endast den som står på hyreskontraktet får köra bilen. Enligt di.se står Hertz står för bilen och första tanken bensin men föraren kan inte räkna med någon annan ersättning.

Åsa Forsberg 

[email protected]

Mer läsning

Annons