Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gottröra-bonden i tv-rutan

Hästbonden Peter Gustafson kan bli känd.
Riktigt känd.
På onsdagskvällen sänds det första programmet av Bonde söker fru där han kan bli en av stjärnorna.

Annons

Peter Gustafson vet redan. Vet om beslutet att ställa upp i Bonde söker fru var bra. Vet om han hittat någon som kanske kan bli en partner på resan genom livet. Vet vad som varit jobbigt, vad som lett till bråk och vad som varit helt fantastiskt under inspelningstiden i somras. Han vet vad som kommer att få tittare att bänka sig framför tv:n i höst. Men han får inte säga ett ord, inte till någon. Kontraktet med producenten Meter och Tv4 är påskrivet och hans tystnad villkoret för att vara med i programmet. Många hade haft svårt med det, Peter Gustafson är inte en av dem.

Det går faktiskt bra. Det var jobbigt första veckan, sen har det gått bra. Det är inte så mycket det att jag har skrivit på ett kontrakt som det att jag inte vill förstöra arbetet för hela det fantastiska team som jobbar med att göra det här till ett bra program, säger han.

Nu får tittarna veta om Peter Gustafson är en av de fyra bönder som programmet kommer att följa. De bönder som varit med tidigare år har drabbats av en massiv mediabevakning och blivit megakändisar. Det är något som Peter Gustafson tycker är ointressant.

Det var inte därför jag ville vara med. Jag vill hitta någon att dela mitt liv med.

Men tror du inte att ditt liv kommer att förändras?

Jag är inte så orolig för det. Jag är trygg i mig själv och jag lever på min gård. Kanske åker jag till Norrtälje eller Rimbo någon gång i veckan., säger han.

Han vet kanske vad han talar om för redan innan programmet börjat har han blivit omskriven i kändis- och kvällspress. Mycket på grund av att han är homosexuell.

Nu på förhand har det kanske skrivits mest om mej för att det är en ny grej i programmet. Men jag tror att det jämnar ut sig sen. Om jag nu blir en av dem som går vidare, säger han som redan vet.

Vi andra får stilla oss till onsdagskvällen.

Bonde söker fru:

*Serien hade premiär i tv4 2006 och årets upplaga är tredje säsongen.

*I år blir det 13 avsnitt med start i kväll.

*I våras presenterades åtta kandidater: fyra mjölkbönder, en hästbonde, en vallodlare, en kött- och en spannmålsbonde.

*Sen har intresserade tittare kunnat skriva brev till bönderna., de fyra som fått flest brev får tittarna följa i höstens program.

*Ur sin brevskörd får de välja ut tio potentiella partners.

*Några av dem flyttar så småningom in på den egna gården.

*Målet är att kärlek ska uppstå.

Peter Gustafson

Ålder: 35 år

Gör: Hästbonde i Gottröra

Aktuell: I säsongsstarten av tv4:s Bonde söker fru

Ser själv på tv: Desperate housewives, jag gillar Edi Brick mycket.

Mer läsning

Annons