Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glöggpraliner

Bjud decembergästerna på egenhändigt tillverkade praliner med smak av glögg. Ingrediensen ”aromatisk tinktur” är en glöggessens som du hittar på apoteket.

Annons

Ingredienser:

175 gr mörk choklad med hög kakaohalt

1 dl vispgrädde

skalrasp från en apelsin

2 tsk aromatisk tinktur

1 burk grönt strössel

Gör så här:

Hacka chokladen fint. Koka upp grädden, rör ner chokladhacket, apelsinraspet och tinkturen. Skäll kastrullen svalt tills massan stelnar. Forma små kulor, rulla dem i strössel och förvara kulorna svalt. Smaken förstärks om man låter 1 dl russin dra i sig 2 dl glögg; peta sedan ner några russin i varje chokladkula.

Mer läsning

Annons