Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gizela blickar mot OS

Känslan att vinna. Det är vad som får Norrtäljes färskaste SM-vinnare att fortsätta kämpa.
Möt Gizela Blom, svensk mästare i ishockey.

Annons

Vi träffas i Ritorpshallen i Solna. Ute blåser det starka vindar och kaffet värmer skönt där vi sitter i den tomma cafeterian och blickar ut mot den nedsläckta isen.

Om ett par timmar är det fullt ös som gäller där då AIK:s mästarlag tränar. Med på isen finns Norrtäljetjejen Gizela Blom, nybliven svensk mästare med AIK efter en 50-seger mot Segeltorp i söndags.

Siffrorna talar väl kanske inte om hur matchen egentligen var. Segeltorp dominerade de första tio minuterna. Sedan hade vi två anfall och hade tur att sätta våra chanser. Jag tror till och med att Segeltorp vann skottstatistiken, säger Gizela och ler.

Men det är inte skottstatistiken som räknas - utan målen. Och det gjorde AIK till mästare i den allra första säsongen av Riksserien, där de sex bästa damlagen i Sverige möter varandra.

Tidigare spelade man områdesvis vilket gjorde att serierna var väldigt ojämna.

Egentligen fick vi bara bra motstånd varje gång vi mötte Segeltorp. De andra matcherna visste vi att vi skulle vinna.

Gizela började spela hockey i Norrtälje IK redan i hockeyskolan. Sedan fortsatte hon att spela med killarna i Team 85 till hon blev 11-12 år.

Eftersom det inte fanns några tjejlag då började jag spela ringette, när man spelar med en klubba utan blad och en ring i stället för en puck, berättar Gizela.

Det är dags för Gizela att börja göra sig i ordning för dagens andra träningspass. Redan på morgonen var hon där och tränade själv. Nu väntar is- och fysträning med laget.Det blir mycket träning, något som hon hoppas ska ge resultat. Gizela är nämligen med i spekulationerna om en plats i landslaget till OS i Vancouver 2010.

Det är mitt mål just nu och det vore väldigt kul. Det är det som gör att man orkar träna så mycket. Målet att stå där med guldmedaljen och få sjunga svenska nationalsången.

Läs mer om Gizela Blom, och mycket mer, i onsdagens NT.

Mer läsning

Annons