Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gin-och enbärssill

Annons

Ingredienser (6 pers):

4-5 inlagda sillfiléer

1 msk stötta enbär

0,5 msk hela enbär till garnityr

0,5 msk strösocker

1,5 msk gin

1 tsk torkad timjan

1 dryg dm purjolök av den gröna delen

0,5 - 1 dl av den färdiga lagen

Gör så här:

Lyft upp filéerna, skär i bitar och lägg dem i en skål. Stöt enbären i mortel (om du tillsätter 0, 5 msk strösocker så går det lättare att mortla sönder bären) och rör ihop lagen. Häll över lagen och tillsätt gin, timjan och den hackade purjon. Rör om och tillsätt lite åt gången av den färdiga lagen till lagom konsistens. Låt stå och dra i kylskåp i ett till två dygn och garnera med enbär före servering.

Mer läsning

Annons