Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge Roden en matakut

Många elever är missnöjda med skolmaten.

Annons

Det har hänt några gånger att vi inte har fått någon sås till köttbullarna och det blir torrt och ointressant att äta utan sås. Jag tycker det är konstigt eftersom brunsåsen tillhör köttbullar och det blir mycket godare att äta maten då.

Maten som vi får i skolan är storkökstillagad, och storkökstillagad mat tappar smak och blir därmed inte god, till exempel viss fisk och vissa soppor som vi serveras.

Det finns också en del maträtter som jag inte riktigt förstår varför man serverar i skolan. Ett sånt exempel är vårrullar. Hur många barn äter frivilligt vårrullar?

Varför är då maten så trist? Jag har några idéer.

Vår mat kommer ifrån Rodengymnasiet, där maten är lagad i jätteportioner och skjutsas långt innan den ska ätas. Det gör den tråkig och oätlig.

I matakuten på tv kan man se att mattanterna inte alltid tänker på eleverna som restaurangkunder. Även fast jag tror att mattanterna på Rodengymnasiet gör allt vad de kan för att försöka att få skolmaten så bra som möjligt finns det fortfarande elever som inte äter maten.

Är inte maten tillräckligt bra i skolan så finns det en risk att vissa elever blir anorektiska och andra inte orkar arbeta i skolan.

Skolmaten måste bli bättre! Men hur?

Sätt in en matakut i Rodengymnasiets kök. Eller kolla om det finns andra skolor som har kök som kan avlasta Rodenköket och kan skicka mat till andra skolor. Då kan maten lagas i mindre och smakligare portioner.

Mer läsning

Annons