Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Garage brann upp i Ortala – räddningstjänsten räddade boningshuset

Tre styrkor från räddningstjänsten i Norrtälje kommun larmades vid 09.30-tiden på tisdagen till Ortala norr om Älmsta sedan en cirka 25 kvadratmeter stor garagebyggnad börjat brinna.

Annons

Garaget var helt övertänt då första enhet från räddningstjänsten i Älmsta kom till platsen. Älmstastyrkan koncentrerade sig omedelbart på att säkerställa att ingen skadats, och därefter på att hindra spridningsrisken. Garaget stod cirka tio meter från boningshuset.

Branden upptäcktes av en av fastighetsägarna.

- Jag stod inne i köket och såg ett svart moln. Jag trodde att det hade börjat snöa, men sedan gick jag ut och såg att det brann i taket på byggnaden, berättar fastighetsägaren.

Förstärkning från bland annat Norrtälje anlände så fort de kunde ta sig till platsen och en knapp timme efter larmet stod det klart att man lyckats hindra spridningen och därmed hade man räddat boningshuset.

Ingen människa skadades vid branden. Räddningstjänsten bekämpade dock fortfarande branden vid lunchtid på förmiddagen, men då hade garaget redan i allt väsentligt brunnit ned, bortom all räddning.

Den nedbrända byggnaden var ett garage där en bil stod parkerad tillsammans med några verktyg och ett vedförråd.

Vad som orsakade branden är oklart, men i byggnaden fanns en vedkamin och ett elskåp. Kaminen var dock nyligen sotad.

Observera att platsens läge baseras på preliminära uppgifter

Mer läsning