Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gallerian i Hallsta blir ungdomsgård

Roslagsbostäder AB upplåter hyresfritt den före detta gallerian i Hallstavik till ungdomsgård.
Kultur och fritid erbjuds betala endast driften av lokalen.

Annons

Jag har goda förhoppningar om att vi grejar det här ekonomiskt, säger kulturchefen Björn Ahlsén.

Han är mycket glad över erbjudandet. Han synar nu budgeten som finns för den stora ungdomssatsningen i Hallstavik för att se om det är ekonomiskt möjligt att öppna gallerian som ungdomgård. Först måste flera bitar falla på plats.

Vi kommer att ta över fritidsgårdarnas budget i augusti men först måste fullmäktige fatta beslut. Hur det här påverkar budgeten för ungdomssatsningen i Hallstavik får vi se, säger Björn Ahlsen.

Han är dock optimistisk och han hoppas att allt ska gå i lås.

Två lokaler

Blir gallerian ungdomsgård blir det en av Sveriges finaste, menar Björn Ahlsén. Och ungdomarna i Hallstavik får därmed två lokaler i centrum.

Den andra lokalen ligger i källarplanet på Folkets hus. Hyreskontraktet är redan tecknat och här planeras för lite tuffare aktiviteter, till exempel skateboard.

Blir den tomma gallerian ny mötesplats för ungdomar, tex som café och fritidsgård, så måste bygglov beviljas för ny verksamhet.

Inget att göra.

Isabell Rundkvist, 17 år, och Eleonor Jansson, 18 år, är positiva till en fritidsgård i gallerian.

Det vore jättebra, för det finns verkligen ingenting att göra för ungdomar i Hallstavik.

Roslagsbostäder AB och kultur och fritidsförvaltningen hoppas nu att samtalen utmynnar i något konstruktivt.

Vi har ett gott samarbete med kultur och fritid. I Norrtälje hyr vi ut två lokaler till fritidsgårdar och här har vi ett liknade koncept med förmånliga hyresvillkor, säger Marina Sigfridsson, lokalansvarig i Hallstavik.

Roslagsbostäder AB:s erbjudande att upplåta f.d gallerian till ungdomsgård är ett sätt att bidra till de utvecklingsarbete som pågår i Hallstavik.

Hallstaviks nätverket arbetar för att utveckla orten och vi på Roslagsbostäder vill vara med och bidra med något positivt.

Mer läsning

Annons