Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Furusunds värdshus får nytt krögarpar

Från och med i maj nästa år tar Malin Jönsson och David Mattsson över arrendet på Furusunds värdshus; både krogen, hotellet och gästhamnen.
– Vi ville fortsätta utveckla vår verksamhet, och tyckte det lät bra. Därför tackade vi ja när vi blev tillfrågade av ägaren Rudolf Lundin, säger Malin Jönsson.

Annons

Tidigare krögarparet på Fejan, Malin Jönsson och David Mattsson, tar över Furusunds värdshus nästa år.

Den första maj ska Furusunds värdshus vara igång igen – den här gången med paret Jönsson/Mattsson vid spakarna, som också driver krogen på s/s Norrtelje. Från och med 2018 ska de även ta hand om den återuppbyggda krogen på Fejan, som brann ner i juni 2015.

– Furusund är ett jättefint ställe, och vi hoppas att våra gamla Fejan-gäster kommer dit, säger Malin Jönsson.

– Furusund är ju lite större än Fejan, men det känns väldigt roligt att få vara med Lundin i det här, säger hon.

Hon berättar att krögarparet fått vara med och utformat köket precis enligt deras önskemål.

Rudolf Lundin har ju sagt att han vill att Furusund ska bli "ostkustens pärla" med väldigt god mat. Tror ni att ni kan leva upp till de förväntningarna?

– Jag tror vi fixar det. Det kan ju bli lite prestationsångest, men vi har också flera idéer och tankar som vi brinner för. Jag tror vi kan få folk att hitta till Furusund, säger Malin Jönsson.

Men hur blir det att ha hand om tre krogar samtidigt? Från 2018 ska ju krogen och vandrarhemmet på Fejan vara klart?

– Vi klarar av både båten och Furusund idag. Men rent ekonomiskt måste vi göra något, för vi klarar oss inte bara på båten. Det handlar om personlig utveckling också. I Furusund är det mycket som är likt Fejan, vi hade ju både vandrarhemmet och café där också. Men vi får se hur det blir med Fejan. Det måste stå klart först, säger Malin Jönsson.

Entreprenören Rudolf Lundin på Svartnö köpte värdshuset och gästhamnen i Furusund i våras för 10,5 miljoner kronor.

Rudolf Lundin.

Till midsommaren öppnade värdshuset, men fick stänga efter en kort tids öppethållande, då krogens alkoholtillstånd följde med den tidigare ägaren, och något nytt tillstånd inte kunde skaffas i en hast.

Under vintern 2016/17 kommer en omfattande renovering göras på värdshuset och hotelldelen, som beräknas vara klar i maj nästa år.

– Vi har rivit gamla väggar och fått fram de gamla timmerväggarna från 1811, berättar Rudolf Lundin.

Han hoppas att Furusunds värdshus nu ska få ett lyft, dels med renoveringen, men också av att tidigare Fejan-entreprenörerna och krögarparet Malin Jönsson och David Mattsson tar över arrendet av krogen, hotellet och gästhamnen.

– Jag är jätteglad över att de tar över, men det är lång väg innan allt står klart, säger Rudolf Lundin.

Mer läsning

Annons