Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullmäktige körde över styret – alla företag ska få hyra plats i garaget

Kommunen ska hyra ut hälften av platserna i p-garaget på Grönlandsgatan till företag. Men inte särskilt för de företag som ingår i Norrtälje handelsstad. Återigen har samverkansstyret fått smäll på fingrarna av en ohelig allians i fullmäktige.

Annons
Parkeringsgaraget på Grönlandsgatan.

I somras framförde Norrtälje handelsstad önskemål till kommunen om att få hyra en del av garaget för sina medlemmars räkning. Kommunstyrelsen skickade ärendet på återremiss, och på måndagen var det dags för beslut i kommunfullmäktige. Moderaterna hade opponerat sig redan i kommunstyrelsen och sagt att de även ville ge andra företag möjlighet att hyra plats. För det fick de stöd av Vänsterpartiets Catarina Wahlgren, vilket gav en föraning om hur det skulle gå i fullmäktige.

Om Vänsterpartiet inte är med blir det nämligen ingen majoritet, och Vänstern röstade med Moderaterna även i fullmäktige. Så gjorde även Liberalerna, Sverigedemokraterna, Roop och Kristdemokraterna och därmed blev det ingen gräddfil till P-garaget för Norrtälje handelsstad.

Moderaterna hade också föreslagit att kommunen skulle se över möjligheten att sälja garaget till en extern aktör, men det fick inget gehör i fullmäktige. Norrtälje handelsstads handelsutvecklare Tomas Johansson säger till NT att det är helt okej att garaget hålls öppet även för företag som inte är medlemmar i handelsstaden.

Mer läsning

Annons