Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidens handlare går på NDH

Detaljhandeln ökar och driver en stor del av ekonomin. Några av branschens framtidsmänniskor går på Nordiska detaljhandelshögskolan, NDH, som invigdes i går.

Annons

Den treåriga utbildningen på Campus Roslagen i Norrtälje smög i gång redan i höstas, men igår hölls en officiell inviging på temat ”The future of retailing”.

Branschfolk och företag som sponsrar skolan fick ta del av föreläsningar och en utställning som presenterade ny forskning inom handeln.

Jens Nordfält, rektor på NDH, berättar om en lyckad start för detaljhandelshögskolan som på sikt ska rymma 180 elever, 60 i varje årskurs.

Sedan starten har ett par hundra företag tagit kontakt med skolan för att bidra till undervisningen och ta del av ny forskning.

Handelshögskolan i Stockholm, som NDH samarbetar med, har hundra års erfarenhet av handelsutbildning. Men enligt Jens Nordfält är satsningen i Norrtälje unik.

Det är första gången som det tagits fram ett kandidatprogram för detaljhandelsstudenter.

Efterfrågan på utbildningar och forskning inom branschen är stor, menar Nordfält.

Den stora frågeställningen just nu är hur man bygger varumärken och säljer varor i en tid när människor är trötta på reklam i tv och tidningar, säger Nordfält.

Mer läsning

Annons