Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förundersökning mot polis inledd

En förundersökning är inledd mot den polisman i Norrtälje som på långfredagen misstänks för att ha misshandlat en 25-årig man i samband med ett polisingripande.

Annons

Chefsåklagare Christer Ekelund beslutade under gårdagen att inleda förundersökning mot polismannen. Tidigare under dagen hade en anmälan inkommit till polisens internutredning.

Den misstänkta misshandeln ska ha ägt rum i gångtunneln under Estunavägen på långfredagen. Meningarna om vad som hände sedan går i sär. Polisen hävdar att 25-åringens skador orsakades innan polisingripandet ägde rum. Källor till Norrtelje Tidning säger att grovt våld ska ha förekommit från polisens sida.

Enligt kriminalkommissarie Anna-Karin Andersson, som arbetar under chefsåklagaren med utredningen, så kommer utredningsarbetet att ta tid. Många vittnen ska höras och dessutom görs en separat utredning i Norrtälje kring bråket som uppstod innan polismannen involverades.

Vad var det som gjorde att åklagaren valde att inleda förundersökning?

Det var innehållet i de handlingar som Christer Ekelund fick under gårdagen, säger Anna-Karin Andersson som inte vill gå in på detaljer.

Under tiden som utredningen pågår kommer polismannen att arbeta kvar som vanligt.

Ja, jag har aldrig varit med om att någon plockats ur tjänst för en utredning.

Norrtäljepolisens stationsbefäl Lars Staf, som arbetade under helgen, kan inte uttala sig närmare om händelsen.

Nej, jag får inte kommentera det som hänt. När det rör misstankar mot en polisman så sköts allt av polisens interna utredning, säger han.

Mer läsning

Annons