Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvunna Regina seddi Roslagen

16-åriga Regina försvann spårlöst från ett flyktingsboende i Sundsvall.
Nu har hon setts i Roslagen.

Annons

Larmet gick i lördags. 16-åriga Regina hade försvunnit från ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Sundsvall. Den lokala polisen avdelade omedelbart stora resurser för att finna henne. Bilden på Regina spreds snabbt till tullstationer och flygplatser.

Ännu sex dagar efter försvinanndet är flickan fortfarande borta men tipsen om var hon kan finnas har strömmat in tuill Sundsvallspolisen.

Enligt ett av dem sågs Regina när hon gick på vägen mellan Kapellskär och Norrtälje.

Vad hon kan ha gjort där och om syftet var att lämna landet är okänt. Utredarna kan inte heller slå fast att det rör sig om samma person.

Regina anlände till Sverige och registrerades som asylsökande den 26 september. Hon kom inte i sällskap med några släktingar. Enligt hennes egen berättelse färdades hon hit i en bil.

Polisen har inga konkreta misstankar om brott. Man vet att hennes uttagskort användes vid två tillfällen samma dag som hon försvann men det rörde sig om små belopp.

Flickan kan ha förts till Sverige för att användas inom sexhandeln. Det som talar emot teorin om trafficking är det långa avståndet till Indonesien. Det är avsevärt mycket billigare att smuggla flickor från Östeuropa.

Mer läsning

Annons