Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar på Blidö kräver svar

I kväll möts föräldrar och kommunpolitiker på Köpmanholms skola på Blidö för att diskutera de nya planerna för grundskolan.

Annons

Mötet har sammankallats av Svante Hägerstrand vd för företaget Vibratec Akustikprodukter och förälder på Köpmanholms skola.

Ni har bjudit in politiker till ett möte i kväll för att få mer information om hur er skola påverkas av den nya planerna för grundskolan. Varför har ni gjort det? - Jag tror att politikerna har en dold agenda. Det handlar om att spara pengar på lokaler, och inte om någon pedagogisk satsning som Ann S Pihlgren (påstår. Det finns en mängd frågor vi vill ha svar på; om skolskjutsar, ska det vara ett skolval i 6:an och ett till i 7:an, hur ska verksamheten se ut för de elever som blir kvar? Har man tänkt, säger Svante Hägerstrand.

Kommer det några politiker från majoriteten? - Vi har inte fått någon information alls. 

Vad tror du kommer att hända med Köpmanholms skola om sjätteklassarna får gå på högstadiet i Länna skola istället? - I dag har vi ungefär 45 elever. Försvinner sexorna så blir det minskade anslag till skolan. I dag har vi två klasser, eventuellt blir det i framtiden bara en klass med elever från förskola till femman. Vad är det för pedagogisk satsning? Det spelar ingen roll om eleverna får bättre pedagogik i sexan om den är dålig i ettan till femman.

Tycker du inte att kommunen satsar tillräckligt på eleverna? - På skolverkets hemsida kan man jämföra elevkostnader i olika kommuner. Norrtälje ligger långt under snittet, även jämfört med liknande kommuner, framför allt när det gäller kostnad för själva undervisningen.

Du driver ett företag med 18 anställda på Blidö. Hur påverkas det av skolan?- Jag tror att det här kan leda till att skolan på sikt läggs ner. Vi söker folk just nu och för att få någon att flytta hit krävs det att det finns kommunal service. Vi har redan några hos oss som har bott här ute, men som flyttat till Norrtälje. Levande skärgård är ett uttryck som ofta används av politiker men jag har ännu inte sett någon satsning riktad mot bofasta. 

Pernilla Josefsson

[email protected]

Mer läsning

Annons