Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flytten närmar sig

Biblioteket i Rimbo kommer allt närmare en flytt till lokaler i centrum.
Arne Ringefors, avdelningschef på lokalförsörjningsavdelningen på tekniska kontoret, har en lösning i sikte.

Annons

Ja, nu har vi hittat en öppning som både är billig och bra, säger han.

De nya planerna består i att använda ytan i de nuvarande biblioteket till annat ändamål ett ändamål som dock inte kräver en ombyggnad av nuvarande biblioteksyta. Förslaget om att flytta Tiohundras lokalkontor till nuvarande bibliotek är alltså inte längre aktuella. Tiohundra blir enligt förslaget kvar i sina lokaler i gamla kommunhuset i Rimbo. Genom att inte göra om nuvarande biblioteksyta till kontorslokaler sparar man pengar både på hyra och ombyggnad.

Vi förhandlar med fastighetsägaren Riflex. Eftersom de äger både biblioteksfastigheten och gamla kommunhuset så handlar förslaget endast om ett byte av kontrakt mellan fastigheterna.

Någon tidsplan för när flytten av biblioteket kan ske är ännu inte klart. Först måste förhandlingen med Riflex gå igenom. 

Avgående områdeschef för Rimbo bibliotek, Margareta Engstrand, tycker att planerna på flytten låter bra. I ett och ett halvt år har hon jobbat för att få till en flytt av biblioteket.

Det finns jättefina möjligheter för ett bibliotek i centrum, det blir en naturlig mötesplats med positiv effekt på Rimbo centrum, säger hon.

Flyttplanerna för biblioteket har länge sett mörka ut, har det gjort att du nu avgår från din tjänst i Rimbo?

Nej, jag har fått ett jobb som biträdande bibliotekschef i Sundbyberg. Det känns som en positiv utmaning. Jag ser fram emot att ta steget och göra någonting nytt, det är enda orsaken, säger hon.

Mer läsning

Annons