Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygskolan läggs ner

Kommunfullmäktige beslutade under kvällen att bifalla kommunstyrelsens begäran om att lägga ner verksamheten på Flygskolan. Bedrövelsen var stor bland lärare och föräldrar efter beslutet.

Annons

Trots att socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet samt flera personer ur alliansen valde att rösta emot eller lägga ner sin röst räckte det inte hela vägen. Efter omröstning i kommunfullmäktige är saken klar Flygskolan kommer att läggas ner vid slutet av skolåret 2008/2009.

Debatten som föranledde beslutet kantades av både skratt och tårar.

Föräldern Sousan Purchis med en flicka i Flygskolan var en av de som stod för tårarna. Hon var inte nöjd med beslutet som togs:

Ett jävla skitbeslut. Jag ställde en fråga till fullmäktige om någon hade barn eller barnbarn på Flygskolan och det var ingen som hade det. Det är därför skolan läggs ner. Om vi hade haft personer som representerat oss som bor på Flygfältet i fullmäktige skulle vi haft en chans.

Besvikelsen var även stor bland de 20-tal lärare som satt med under debatten.

Vi vill ju alla ha en skola på Flygfältet i kommunal regi, och vi vet att behovet finns det är ju inte hos oss som elevunderlaget saknas, säger Rolf Hedin, lärare.

Mer läsning

Annons