Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fläskfilégryta med fransk senap och svamp

Snabblagad, enkel att lyckas med och god. Fläskfilégrytan, som serveras med klyftpotatis och tomatsallad, brukar uppskattas av både stora och små.

Annons

Ingredienser (4 port)

1 stor fläskfilé (ca 700 g)

smör till stekning

3 hg champinjoner

4 finhackade vitlöksklyftor

1 msk ljus, fransk senap

0,5 dl vitt matlagningsvin

2 dl grädde

6-8 potatisar (ska inte skalas)

2 msk olivolja

salt och malen vitpeppar

till servering: kokt sparris och finhackad persilja

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skrubba potatisen noga med rotfruktsborste och skär den i klyftor.

Hetta upp oljan i en stekpanna och stek snittytorna tills de fått fin färg.

Lyft över potatisen i en ugnsfast form och krydda med salt och peppar.

Ställ in potatisen i mitten av ugnen i ca 25 till 30 minuter.

Putsa fläskfilén och skär köttet i skivor, skär svampen i bitar.

Hetta upp en klick smör i en stor stekpanna och stek köttet gyllenbrunt på bägge sidor.

Tillsätt svampen och låt den fräsa med i några minuter.

Tillsätt resten av ingredienserna och rör om, låt det hela småputtra i ca 5 minuter och smaksätt med salt och peppar.

Servera grytan med potatisen, kokt sparris och lite finhackad persilja.

Mer läsning

Annons