Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finsk Kålrotslåda

Annons

Ingredienser:

500 gram kålrot

1/3 msk salt

1,25 msk sirap (ljus)

1 msk vispad ägg

0,5 dl vispad grädde

1,5 - 2 krm riven muskot

0,5 krmvitpeppar

ströbröd

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°

Skala kålroten och skär den i tärningar.

Koka tills den är mjuk (ca 30 minuter) och mosa den sedan grovt med stöt.

Blanda sedan i övriga ingredienser.

Häll i en smörad form och gör tegelpannemönster med gaffel eller sked.

Häll till sist över ströbröd så att det täcker ytan.

Grädda i 200°c i ca en timme. Täck formen med folie sista 20 minuterna.

Mer läsning

Annons