Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick inte åka med – slet omkull busschauffören

Den 45-årige mannen fick inte åka med bussen från Norrtälje busstation utan att betala. Då blev han arg och drog omkull chauffören våldsamt.

Annons

Nu har han dömts för bland annat det brottet till skyddstillsyn och behandling mot alkoholmissbruk och för att förbättra hans psykiska mående.

Det var, som vi tidigare berättat, den 16 februari 2017 som den i dag 45-årige mannen avvisades från busstationens väntsal. Han tänkte då ta en buss därifrån – men hade ingen möjlighet eller lust att betala.

Chauffören avvisade honom i sin tur från bussen och lämnade bussen på jakt efter en polispatrull som han hade sett strax dessförinnan. 45-åringen sprang då ikapp chauffören och drog ner honom på marken. Chauffören bröt lillfingret och fick skador på ett knä.

Det var inte det enda 45-åringen dömdes för. Han dömdes även för ett snatteri på Willys i september 2017 då han efter att ha ertappats med snatteri sparkade en butiksanställd mycket hårt på benet.

Norrtälje tingsrätt fann 45-åringen skyldig till våld mot tjänsteman (busschauffören) samt ringa stöld och misshandel (Willys). 45-åringen begick brotten under inflytande av psykisk ohälsa som han självmedicinerat med alkohol.

Tingsrätten fann därför att det viktiga för 45-åringen är att få stöd och hjälp för att komma tillrätta med såväl alkoholproblemen som psykiska besvär. Straffet blir därför skyddstillsyn med särskild föreskrift om behandlingar.

Han ska också ersätta busschauffören och den butiksanställde med 5 000 kronor vardera för våldet han utövat mot dem.

Läs också: Busschaufför misshandlad av man som försökte planka

Mer läsning

Annons