Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fettuccine med scampi- och currysås

Något alldeles extra för skaldjursfantasten, räkna med att många vill skriva av receptet. Vin, grädde, scampi och kryddig smak gör den här lyxiga pastarätten till en återkommande favorit. Men hoppa över den rivna parmesanen, den passar inte här.

Annons

Ingredienser (4 port)

300 g tinad, kokt scampi

1,5 msk olivolja

1 msk smör

1,5 tsk curry

1 finhackad rödlök

3 hackade vitlöksklyftor

4 urkärnade och finhackade tomater

1 stor, finhackad röd paprika

1 krm cayennepeppar

2 msk hummerfond

1 dl vitt matlagningsvin

2,5 dl matlagningsgrädde

1 tsk socker

salt och peppar

500 g fettuccine

bladpersilja

Gör så här:

Börja med att hacka alla grönsaker fint.

Hetta upp olja och smör och låt curryn fräsa med en kort stund.

Lägg i alla hackade grönsaker och låt dem mjukna utan att de tar färg.

Koka pastan enligt anvisningen på paketet

Krydda pastasåsen med cayennepeppar, hummerfond och vin. Rör om väl.

Tillsätt grädde och socker, smaka av med salt och peppar.

Blanda i scampin och låt dem bli genomvarma det tar bara någon minut.

Lägg upp pastan på varmt serveringsfat och skeda över såsen.

Strö eventuellt över lite finhackad bladpersilja.

Mer läsning

Annons