Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fejans fisk i foliepaket med vårlök, sparris, morötter och kallkokt färskpotatis

Annons

Ingredienser (4 pers):

4 fyrkantiga folieark ca 40x40 cm

4 små potatisar

160 gr fisk (valfri sort, hel som filé går bra)

4 vårlökar eller purjolökar

4 sparrisstjälkar

4 späda morötter

8 dillkvistar

1 citron

100 gr smör

Dill och romcreme att servera till fisken:

2 dl majonnäs

2 dl creme fraiche

0,5 burk stenbitsrom

2 dl hackad dill

2 tsk pressad citron

vitpeppar och salt

Gör så här:

Lägg ut foliearken på köksbänken, skiva den kokade potatisen och lägg i botten, salta. Lägg därefter på fisken. Fortsätt med vårlök, strimlad sparris och morot. Klipp över dillen, presa över citron och toppa med en klick smör. Stäng paketet genom att ta tag i kanterna och fäst ihop dem över anrättningen.

Lägg paketen på grillen och kolla med sticka att fisken är klar, alternativt lägg paketet i ugnen, temperatur 150 grader. Fiskpaketet kan också sjudas under lock i en kastrull med lite vatten.

Gör såsen medan fisken tillagas genom att blanda alla ingredienser; smaka av med salt och peppar.

Mer läsning

Annons