Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Evys annorlunda kaka

Annons

Ingredienser:

3 ägg

3 dl socker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 dl kokhett vatten

Fyllning:

125 g smör eller margarin

1 dl mjölk

4 msk vaniljsocker

Glasyr:

1 dl florsocker

2-3 tsk vatten

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker i en skål. Häll ner mjölet, som först blandats väl med bakpulvret, samt vattnet i ägg-sockerblandningen. Häll upp smeten i smörad och bröad rund form. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Gör fyllningen under tiden. Låt mjölk- och smörblandningen koka upp och rör kraftigt under två minuter. Låt svalna.

Skär av ett lock av kakan och dränk in kakan med fyllningen. Lägg tillbaka locket på kakan.

Rör florsocker och vatten till en smidig smet. Bred glasyren över kakan och garnera till slut med strössel.

Mer läsning

Annons