Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enkel vardagsmat

Kraven på bra vardagsmat är många. Den ska vara god, hyfsat nyttig och framför allt, lättlagad. Dagens Köket tipsar om lättlagade, smarriga vardagsrätter som inte riskerar att slita ut dig.

Annons

Ugnsstekt kyckling med dragon (4 port)

4 kycklingfiléer

4 msk sweet chili-sås

2 tsk soja

0,5 pressad citron

sås

2 dl creme fraiche

1 msk soja

3 msk färsk, finhackad dragon eller 2 msk torkad

4 stora potatisar

olivolja

torkad rosmarin

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala potatisen och skär den i klyftor som läggs i en ugnsfast form.

Salta och ringla över lite olivolja.

Strö över smulad rosmarin och sätt in i mitten av ugnen.

Stek potatisen i ca 40 minuter, rör om efter ungefär halva tiden när du ställer in kycklingen.

Bryn kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form.

Blanda sweet chilisåsen med sojan och pensla kycklingen, pressa sedan över citronsaften.

Stek kycklingen i ugnen i ca 20 minuter, tills den är helt genomstekt.

När tio minuter återstår av ugnstiden är det dags för såsen: blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull, värm och servera.

Servera med coctailtomater och eventuellt lite kokt sparris.

Pastarullar med skinka och vitlöksost (4 port)

1,5 pkt färska lasagneplattor (välj sorten som är vikt ”på rulle” och inte behöver förkokas)

1 burk vitlöksost

150 g kokt skinka i tunna skivor

1,5 burk färdig tomatsås

1 påse riven mozzarellaost

Gör så här

Skär lasagneplattorna i lagoma (ca 8-10 cm breda) bitar och bred generöst med vitlökost på varje.

Lägg en skiva skinka på varje och rulla ihop, lägg rullarna med skarven neråt i en ugnsfast form.

Hit kan maten förberedas.

Sätt ugnen på 200 grader.

Häll den färdiga pastasåsen runtomkring och lite ovanpå rullarna, strö över mozzarellaosten.

Grädda rullarna i ugnen tills osten bubblar, det tar ca 20 minuter.

Servera med en blandad sallad.

Pestokryddad kycklinggryta med sambal (4 port)

500 g kycklingfilé

250 g strimlad zucchini

3 dl creme fraiche

0,5 lime

2 msk kycklingfond

2-3 msk grön pesto

1 tsk sambal oelek

pasta för 4 personer

Gör så här

Strimla kycklingen och stek den i panna.

Häll ner allt, utom zucchinin, och låt puttra ihop i ca 4 minuter.

Dra igång pastavattnet, använd gärna färsk pasta som kokar färdigt snabbt.

Lägg ner zucchinin i grytan och låt puttra ihop i ytterligare ett par minuter.

Servera med nykokt pasta och extra sambal oelek vid sidan om.

Mer läsning

Annons