Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömmen om webben

Annons

Jag har en dröm: att vår webb ska bli rospiggarnas mötesplats. Här ska kommenteras, läsas bloggar och nyheter och så ska du se vad som är på gång. Men framför allt ska här finnas nyheter som aktiva läsare bidragit med.

En gång i tiden hade Norrtelje Tidning så kallade meddelare på olika orter i Roslagen. Engagerade läsare rapporterade in nyheter och referat från olika möten i till exempel Herräng, Edsbro och på Singö. Jag vill återknyta till traditionen med läsarmedverkan, fast på webben. Kanske får vi då, en kväll som igår, många omedelbara reaktioner på att två skolor läggs ner.

Men det är inte minst på sporten och kulturen vi ska förbättra oss på webben. I Norrtälje kommun är det ont om elitidrott, men fullt av idrottsutövare på olika nivåer. Tyvärr är det omöjligt för oss att bevaka alla intressanta matcher och tävlingar. Ni är så många och vi är för få. Men snart kan någon från klubben hjälpa oss. En ansvarig kan skriva en kort rapport och mejla till Norrtelje Tidning, rapportera resultaten och skicka med en bild. Och sedan publicerar vi detta på nätet. På så sätt skulle vi kunna skapa den sportsajt ni efterfrågar, en webb som täcker enormt mycket idrott i hela kommunen.

Likadant vill vi göra från musikaftonen på puben i Skebo, lunchmusiken i kyrkan och visaftonen på s/s Norrtelje. De inskickade bidragen kommer att publiceras på nya ”Kultur Nöje” på norrteljetidning.se. Och under ”läsarnytt” kan även bilbingon eller årsmötet för Vilhelm Mobergsällskapet skildras.

Det är min dröm.

Den är inte verklig ännu. Men startpunkten för den nya sajten är i oktober. Hur många läsarnyheter den har beror dock på om vi som lever och umgås i Norrtälje kommun vill medverka.

Det kommer att finnas regler om textlängder och annat, men det tar vi sen. Jag har gott hopp om att få en levande sajt. Över 100 bidrag till att bli vår nya krönikör (jag läser för fullt!) och responsen på omgörningen av tidningen visar på ett fantastiskt engagemang.

Om du vill medverka på nya sajten kan du anmäla ditt intresse till [email protected] Senare kommer det att gå bra att skicka material direkt till sport-, kultur- och nyhetsredaktionen. Och du som vill blogga hos oss - hör av dig nu! Men ni får alla tåla er flera veckor till innan vi är igång med publiceringen.

Katarina Ekspong

[email protected]

Mer läsning

Annons