Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dragracingbanan - ett fall för domstol

Igår kom miljödomstolen till Hallstavik för att inleda förhandlingar om bygget av en eventuell dragracingbana norr om Hallstavik.
Rättens ledamöter fick på plats se hur området ser ut i dag, och hur byggplanerna är tänkta.

Annons

Frågan om en dragracingbana utanför Hallstavik har stötts och blötts i många år. En miljökonsekvensbeskrivning är klar och har gjorts av Leon Landberg på företaget Enviplan. Igår var det så miljödomstolens tur att komma till Hallstavik och en inledande förhandling.Förhandlingarna tog sin början redan på morgonen, och man höll till på Häverö-gymnasiet. Under eftermiddagen var det så dags för syn på plats.

Det var ett stort antal intresserade som följde med ut till Norrtorp, ett par kilometer norr om Sättra utanför Hallstavik, där miljödomstolens ledamöter fick se den eventuella banans tilltänkta plats.

En av motståndarna till en dragracingbana är Skärstabon Vera Skoglund. Hon är inte förtjust över planerna på en motorsportarena i ett naturskönt område.

Det här är Skärstabornas vandringsleder, här har jag gått mycket. Här ska man anlägga en parkering för 10!q000 bilar. Vart ska vi ta vägen då? Det här är det enda naturströvområde Skärstaborna har, säger Vera Skoglund.

Allan Frohm i bolaget Viking Raceway, var nöjd med förhandlingarna.

Jag ser det som mycket positivt, och det tror jag att de andra tycker också. Alla har fått komma till tals här, sade Allan Frohm.

I dag onsdag fortsätter förhandlingarna på plats i Hallstavik.

Mer läsning

Annons