Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dra inte ur proppen

Annons

I dag samlas vi för att demonstrera mot nedläggningen av Rimbo badhus! Det är vansinne att ha en så fin badanläggning stängd. Därför demonstrerar vi.

Vi vill, genom en opolitisk manifestation, visa giriga fastighetsägare och prestigefyllda kommunrepresentanter att vi inte går med på detta.

Jag skulle vilja att Rimbo badhus hade en annan ägare. Helst av allt skulle jag vilja att Rimbo badhus ägdes av kommunen.

Nu är det inte så. Verkligheten såsom jag uppfattar den är att Rimbo badhus ägs av ett företag som aldrig borde fått köpa fastigheten.

Verkligheten är också den att på lördag kommer proppen dras ur badhuset, om ingen lyckas få till ett medlande samtal, en förhandling mellan representanter för badhuset och representanter för kommunen. Om proppen dras ur kommer kaklet att lossna och mycket dyrbara maskiner som krävs för renhållningen av vattnet ska fungera, kommer att gå sönder.

Det innebär att badhuset under överskådlig framtid kommer att vara stängt. Inget mera simskola för barnen i varmvattenbassängen. Inget mera bad för gamla och sjuka som använder sig av samma bassäng för att må bättre. Vattenrutschbanan där barnen brukar åka, skrattandes med sina vänner, kommer stå torr och obrukbar.

Så vill inte jag ha det. Därför har jag engagerat mig för att få till en förhandling mellan representanter för badhuset och kommunen. För att proppen inte ska dras ur. För att Rimbos innevånare och andra ska kunna fortsätta bada i sitt badhus.

Jag vill inte att det företag som nu äger fastigheten skall driva badet. Jag tycker dess förtroendekapital runnit ut för länge sedan.

Jag har två lösningar på situationen. Den ena är att det görs en marknadsmässig, oberoende värdering av badhusdelen, och kommunen köper den. Den andra lösningen är ett personalkooperativ, där personalen driver badhusdelen vidare genom befintligt kommunalt bidrag med indexuppräkning, samt att fastighetsägaren sänker sin hyra.

Många politiker av olika färger är arga för att jag engagerar mig, trots att kommunstyrelsen tagit beslut om att ingen skulle möta upp i debatten. Till dem vill jag säga: Jag gör detta som enskild person, inte som kommunalpolitiker, och jag följer min övertygelse om vad som är bäst kommunens innevånare. Dumheten, girigheten, revirpinkandet och oviljan får inte vinna! Jag vill understryka att det är en opolitisk manifestation. Jag gör inte detta som socialdemokrat, utan som arg småbarnsförälder! 17 olika opolitiska organisationer har skrivit under för bevarandet av badhuset. Tusentals namnunderskrifter har samlats in av eldsjälar, engagerade Rimbobor som fått nog av att ingen lösning kommer till stånd. Vi ska tillsammans se till att proppen inte dras ur!

Jan Emanuel Johansson, s

representant för den

opolitiska arbetsgruppen mot nedläggning av Rimbo badhus

Mer läsning

Annons