Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Direktiv: Campus måste fyllas

 Framtid, forskning, utbildning och högteknologi. Det är ledorden som styr utvecklingen på Campus Roslagen.
Nu vill kommunledningen tumma på visionen för området.
- Vi måste släppa in fler verksamheter, säger kommunalrådet Kjell Jansson (M).

Annons

De nya ägardirektiven för Nihab, kommunens fastighetsbolag som ansvarar för Campus Roslagen, skapar politisk träta kring Norrtäljes före detta regementsområde. Enligt direktiven, som tagits av kommunstyrelsen och ska upp i fullmäktige på måndag, måste Nihab öka uthyrningsgraden på området.

Inte allt uthyrt

Gruppledarna inom den borgerliga majoriteten vill få fart på uthyrningen genom att frångå kraven på kunskapsintensiv verksamhet på området.

Nihab får inte allt uthyrt samtidigt som många företag letar lokaler, konstaterar Kjell Jansson.

Han medger att frågan är komplicerad och att partiföreträdarna inte är helt överens.

Men vi måste anpassa verksamheten efter den tid vi lever i. Det ekonomiska läget är mycket besvärligt och alla tvingas göra avkall på principer och visioner under krisåren.

Kjell Jansson anser att fastigheter i utkanten av området kan hyras ut till företag i andra branscher än de som i dag finns på Campus Roslagen. Exakt vilka hyresgäster det handlar om vill han inte uppge.

Naturligtvis kan vi inte ta in vad som helst. Men genom att öppna området för fler får vi nya jobb och höjda hyresintäkter till kommunen.

Den nya inriktningen för Campus Roslagen ifrågasätts av borgerliga politiker i kommunen. Två tunga namn, Nihabs styrelseordförande Jonny Degerman (FP) och Campusgruppens ordförande Kurt Pettersson (C), känner inte ens till att diskussionerna förs.

Vi kan inte jobba emot de riktlinjer fullmäktige har antagit för området. Vi vill ha en levande diskussion om användningen av Campus men stora förändringar måste förankras politiskt, säger de.

Däremot är Degerman och Pettersson medvetna om de nya ägardirektiven.

De säger bara att uthyrningsgraden på området ska öka och det är något vi jobbar med hela tiden, påpekar duon.

Enligt Nihab är 76 procent av lokalerna på Campus Roslagen uthyrda i dag.

Men det är bara några kvadratmeter som saknar intressenter. Övriga lokaler förhandlar vi med hyresgäster om. Men sådant tar tid, inflyttningar kräver ofta stora ombyggnader, säger Jonny Degerman.

Mer läsning

Annons