Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Diggiloo med heta artister

En musikalisk resa från Bryssel till Italien med inslag av opera, schlager och hårdrock.
Då Diggiloo för första gången besöker Norrtälje i helgen är det musikfest för hela slanten.
– Det ska vara kul både för örat och ögat, säger Diggiloo-veteranen Lotta Engberg.

Annons

Sedan 2003 har showevenemanget Diggiloo turnérat runt i Sverige med Lasse Holm i spetsen och har år efter år slagit rekord i antalet besökare. När arrangemanget för första gången besöker Norrtälje den 13 juli blir på det på IP Sportcentrum. En av artisterna som varit med sedan starten är schlager- och dansbandssångerskan Lotta Engberg, som ser fram emot att få showa för Norrtäljepubliken.

Det ska bli jättekul, Norrtälje är vackert område. Eftersom jag länge sjöng i ett dansband var jag ofta där och uppträde, säger hon. 

Varje år har en del nya artister tillkommit och detta år heter gröngölingarna Stefan Kim, Måns Zelmerlöw och Nanne Grönvall.

Som vanligt när vi kör Diggiloo så handlar det inte bara om musik. Det ska vara roligt att titta på också. Därför har vi varje år olika teman. I år kommer det bli filmmusik och en musikalisk resa i Europa som går mellan Bryssel och Italien, säger Lotta Engberg.

Hon kan också avslöja att det kommer att bli en musikalisk bredd med allt från schlager till fiolmusik och även en del inslag av hårdrock.

Det roligaste med Diggiloo är grundidén att samtliga artister hela tiden finns på scenen. Om man inte själv uppträder så kan man agera eller vara bakgrundskör. Det blir en väldig sammanhållning. 

Lotta Engberg tycker även att de spektakulära kostymerna som brukar finnas i temanumrena förhöjer showvärdet och att publiken på senare år tagit till sig Diggiloos koncept med tema och underhållning.

Vi är väldigt måna om att det ska vara mycket humor i showen. Alla som kommer ska få skratta mycket.

Varför ska Norrtäljeborna komma och se just er show i sommar?

För att man får en härlig musikalisk upplevelse för både ögat och örat. Det brukar alltid bli en så gemytlig stämning. Jag hoppas att vädergudarna är snälla så att så många möjligt kommer, säger Lotta Engberg.

Kim Nilsson

[email protected]

Medverkande artister i Diggiloo-turnén

Måns Zelmerlöw

Nanne Grönvall

Lotta Engberg

Lasse Holm

Magnus Johansson

Stefan Kim

Thomas Pettersson

Molly Sandén

Linda Bengtzing

Mer läsning

Annons