Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Derbyextra - Så var spelet, korven, publiken

Annandagsbandy är tradition och en folkfest i hela Sverige. NT bedömer tillställningen på Sportcentrum. Från korven, själva spelet till eftersnacket.

Annons

Publiken - Läktarna fulla. Berget nästintill fullt. Hejaramsorna uteblev men publiken levde sig in i matchen på ett bra sätt. Minus däremot för någon form av bengal på berget vars rök satte sig i utsändes hals.

Korven - Enligt uppgift god. Även hamburgarna gick åt i mängder.

Kaffet - Gott även om kylan gjorde att det fick drickas i rask takt. Värmekänslan uteblev därför. Men ändå. Kan inte hjälpa att avundas mannen framför på berget. Den glöggen luktade gott.

Portföljerna - Obefintliga. Såg inte en enda. Antingen välgömda eller helt enkelt en tradition som gått i graven. Trist i sådana fall.

Spelet - Värmde något mindre än kaffet. Stundtals slarviga passningar och långbollar utan adress. Det som fungerade bäst var Norrteljes försvar i första halvlek. Tvärstängt. Men inställningen hos samtliga på isen gick inte att ta miste på. Ett derby är laddat. Dessutom blev matchen sönderryckt av ständiga spelavbrott och utvisningar.

 Lirarna - Framförallt Joakim Larsson. Hans spel i andra halvlek värmde. Mest av allt värmde 4-3-målet. Larsson snurrade upp minst fem Norrtelje spelare. Varav två blev så yra att de krockade. Avslutade med en lyftning i nättaket. Snyggt.

Eftersnacket - Handlade mycket om domarnas nivå och spelet. Norrtelje BF:s tränare Nils-Olof Karlsson var inte nöjd med något.

Argast - Pontus Thörnblad efter det blev klart att han inte stod med på laguppställningen. Skulle inte velat ha varit i omklädningsrummet sekunderna efte att han fick lämna isen.

Gladast - Dmitry Lazar efter sitt andra mål som betydde reducering 4-5 i stor konkurrens med Spillans Jonas Granberg när han trodde att han avgjort derbyt med sitt 5-3-mål. Glädje som smittade av sig långt upp på berget.

Mer läsning

Annons