Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delizie - knubbiga pastastubbar

Knubbiga pastastubbar fyllda med zucchini, ost och skinka -delizie -brukar gå hem i alla läger och är riktig snabbmat om du använder dig av färdigköpta såser. För dig som föredrar vegetariskt bjuder Köket på snabbgjord festpasta med valnötter, babyspenat och soltorkade tomater.

Annons

Pastastubbar (Delizie) med skinka och zucchini (4 port)

1 pkt (ca 200 g) färska lasagneplattor

1 liten zucchini

1 msk olivolja

1 tsk

150 g emmentalerost

200 g kokt, skivad skinka

ca 2 dl färdigköpt eller hemlagad tomatsås

1,5 pkt färdig Kelda-ostsås eller 5 dl hemgjord bèchamelsås

1. Skiva och strimla zucchinin i lagom knubbiga bitar. Fräs grönsakshacket i olivoljan, salta och peppra försiktigt.

2. Hyvla ungefär 100 g av osten i skivor och grovriv sedan resten av osten. Lägg ostskivor, skinka och avsvalnad zucchini på lasagneplattorna och rulla ihop från kortsidan.

3. Sätt ugnen på 225 grader, dela rullarna på mitten. Häll hälften av ost-eller bèchamelsåsen i en ugnssäker form och ställ därefter stubbarna i formen. Häll resten av ost-eller bèchamelsåsen samt tomatsåsen över pastastubbarna och toppa med riven ost.

4. Gratinera stubbarna mitt i ugnen i cirka 13-15 minuter. Häll på lite mer riven ost vid serveringen, om du vill och bjud färsk spenatsallad med tomat till.

Fettuccine med valnötter, spenat och soltorkade tomater (4 port)

500 g fettucine

1,5 dl valnötter

4 msk hackade, soltorkade tomater i olja

4 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

75 g färsk babyspenat

1 kruka basilika

rivet skal och saft av 1 citron

riven muskot

salt

1. Rosta valnötterna i torr panna och grovhacka. Grovhacka också tomaterna och vitlöken.

2. Fräs tomat- och vitlökshacket i het olja i några minuter, tillsätt spenaten och basilikabladen och låt mjukna lite i oljan. Koka pastan.

3. Lägg ner den avrunna pastan tillsammans med valnötterna i stekpannan. Tillsätt skal och saft av citron, smaka av med muskot, salt och peppar och servera genast.

Mer läsning

Annons