Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delad pott i annandagsderbyt

Matchstraff, storpublik och många mål. Annandagsderbyt mellan Norrtelje och Spillersboda hade det mesta. Utom vinnare.
Norrteljes Mikael Pettersson kvitterade till 5-5 med matchens sista bollkontakt.
Tre mål - Men Joakim Larsson blev inte segerhjälte
Derbyextra - så var korven, spelet, eftersnacket

Annons

Lagens tränare delade även på samma känsla efter slutsignalen.

Besvikelse.

- Jag är besviken. Jag tror att det här var vår sämsta match för säsongen faktiskt, säger Norrteljes Nils-Olof Karlsson.

- Det är klart att det svider, säger Spillans spelande tränare Pontus Thörnblad.

Men för Thörnblad blev det bara en halvleks spel. Innan den andra halvleken satte ett matchstraff stopp för honom. Orsak: Han stod inte med på laguppställningen.

- Ett skrivbordsfel. Jag har aldrig varit med om något liknande. Jag var nära till tårar där ett tag, säger Thörnblad.

Tändvätska

Matchstraffet såg ut att ge Spillan extra tändvätska. I första halvlek hade Norrtelje full koll på händelserna. Gång på gång körde Spillan fast i Norrteljes försvarsmur. Dessutom var laget effektivt framåt och ledde rättvist med 2-1 efter första halvlek.

Men Spillan hade farten, spelet och något som inte Norrtelje hade i andra halvlek. Eller rättare sagt någon. Joakim Larsson. Det räckte för att hitta luckor i Norrteljes försvarsmur.

Efter att ha avslutat den första halvleken med att bränna en straff revanscherade Larsson sig på straff i början av den andra halvleken. Kvitterat 2-2. En stund senare kvitterade han på nytt. 3-3.

Med tio minuter kvar var det dags igen. Larsson hade egen uppvisning längs med kanten innan han behärskat lyfte in 4-3 och ledning för Spillan för första gången i matchen. Kort därefter ökade Jonas Granberg på ledningen till 5-3. Segern såg klar ut.

- Vi ska stänga matchen då. Det är inget snack, säger Pontus Thörnblad.

Ingen Larsson i Norrtelje alltså, men väl en Dmitry Lazar. Med två minuter satte han 4-5. Och i matchens sista sekunder rann han igenom igen och spelade till en fri Mikael Pettersson som bara hade att raka in bollen.

- Han kommer mer och mer, berömmer Nils-Olof Karlsson sitt nya ryska stjärnskott. Han och Robert Eriksson (Norrteljes målvakt) räddar matchen åt oss.

Ingen bra match

Men i övrigt hade Karlsson svårt att hitta glädjeämnen.

- Jag har aldrig sett två lag spela så dålig bandy, det var bara hacka och slå. Det är synd att vi inte bjöd upp till bättre dans, säger han.

Vad tar du med dig till matchen mot Djurgården på söndag?

- Ingenting, vi måste hitta nya vägar att spela bandy på, säger Karlsson.

För Spillan gäller det att ta med sig den fart laget hade i andra halvlek. På söndag ställs laget mot tabelljumbon Spånga/Bromsten.

- Vi har bra med fart och då är vi ett bra lag, men när vi står still som i första halvlek är vi inget bra lag, säger Pontus Thörnblad.

MATCHFAKTA:

Norrtelje - Spillersboda 5-5 (2-1)

Norrteljes mål: Dmitry Lazar 2, Mikael Pettersson 2, Klas Nyblom.

Spillerbodas mål: Joakim Larsson 3, Jonas Granberg, Tobias Lindström

Mer läsning

Annons