Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deckartips i höstmörkret

Norrtelje Tidnings kulturredaktör Margaretha Levin tipsar om två nya deckare.

Annons

Till dess din

vrede upphör

Bonniers

Åsa Larsson

Åsa Larsson har mutat in Norrbotten som sitt deckarlandskap. I den nya thrillern ”Till dess din vrede upphör” mördas ett ungt par när de dyker efter ett gammalt flygplan i sjön Vttangijärvi. Åklagaren Rebecka Martinsson och polisinspektör Anna-Maria Mella förstår ganska snart vem som ligger bakom mordet, men har svårt att hitta både bevis och motiv. Samtidigt grubblar Rebecka Martinsson över sitt eget liv och den trassliga relationen med advokaten Måns Wenngren.

Åsa Larsson låter den mördade flickan finnas med i handlingen, som kommentator och iakttagare. Det är ett grepp som förstärker den stillsamma, eftertänksamma stämningen i boken. Här ligger inte fokus på vem som är mördaren utan på relationer, reflektioner och vardagsliv.

Det lömska nätet

Piratförlaget

Helene Tursten

Kriminalinspektör Irene Huss jagar en mördare som dödat två tonårsflickor i Helene Turstens nya thriller Det lömska nätet. Det mesta tyder på att de fått kontakt med honom på en internetsajt.

Samtidigt hittas liket efter en man som försvann spårlöst många år tidigare.

Helene Tursten låter de båda berättelserna löpa parallellt i en deckare som tar upp det angelägna ämnet grooming - män som söker kontakt med unga flickor på nätet via en falsk identitet. Tempot är högt och intrigen otäckt verklighetstrogen i en skrämmande och välskriven deckare.

Mer läsning

Annons