Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill ta över turistbyrån

Det finns mycket att göra för att få turisterna att hitta till Norrtälje.
Tomas Ronqvist och Hans G Stergel har flera planer.
Till att börja med vill de ta över turistbyrån.

Annons

Deras ansökan om att få driva turistbyrån lämnas in till Norrtälje kommun i dagarna. Målet är att sköta verksamheten till halva priset jämfört med vad kommunen satsar. För en och en halv miljon kronor i stället för tre miljoner.

Turistbyråns två anställda får, enligt planerna, fortsatt jobb. Men verksamheten kan få en lite annan inriktning.

Vi vill inte jobba så mycket med marknadsföring, broschyrer och mässor, säger Hans G Stergel som har varit turistchef i bland annat Åre och Båstad.

Han är mer inne på att utveckla det Norrtälje stad har att erbjuda som resmål.

Det ska ske i ett samarbete med affärsmän och företagare som kan gå med i en ekonomisk förening. Ett 30-tal intresseanmälningar finns redan.

Vi vill bygga det här underifrån, säger Tomas Ronqvist.

Årsavgiften för medlemskapet är satt till 500 kronor. Sedan ska föreningen erbjuda möjlighet att vara med i och betala för olika projekt.

Och vi ska sköta det administrativa runt projekten. Många småföretagare har inte tid eller ork att till exempel hålla i kontakter med myndigheter.

Utvecklingen kan handla om både stort och smått. Att se till att området runt Stadt i Norrtälje ser prydligt ut. Att det går att ta sig fram med rullstol på trottoarerna. Att färjeresenärerna som kliver i land i Kapellskär får en vink om att Norrtälje är ett trevligt besöksmål.

Det intressanta är att se vad vi får för svar från kommunen, säger Ronqvist och hoppas på ett kontrakt som löper på tre eller fem år.

Allra helst vill de två också flytta turistbyrån tillbaka till Wallinska gårdarna vid Lilla torget, där den en gång låg.

Turistbyrån borde ju ligga i ett hus med ett kulturhistoriskt värde, säger Tomas Ronqvist.

Mer läsning

Annons