Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dave Watt till Rospiggarna?

Rospiggarna gör ett allvarligt försök att värva den 30-årige australiensaren Dave Watt, den gångna säsongen i Masarna. Det bekräftas av Rospiggarnas ordförande Anders Östling.
- Ja vi förhandlar med honom, men det ser för tillfället lite mörkt ut, säger Östling.

Annons

Rospiggarna arbetar intensivt med att förstärka laget till kommande säsong. Ett av namnen på önskelistan som det förhandlas med är Dave Watt. Den 30-årige föraren från Australien, bosatt i Poole i England, är fri att lämna Masarna efter det att klubben åkte ur elitserien..000

Jag hade från början stora förhoppningar om att få Watt till klubben för att han här skulle få köra med sin bästa vän Adam Shields, men för dagen ser det inte lika ljust ut som det gjorde från början.

Varför?

Ja, Dave Watt har ju haft sin mekaniker boende i Avesta, vilket är utmärkt rent geografiskt för vår del, men nu vill tydligen Watt bryta med honom för att ha en och samma mekaniker i både Polen och Sverige. Och då kommer vårt geografiska läge, så pass långt norr ut, att ligga oss i fatet.

Hur menar du då?

Vad jag förstår så vill Lejonen i Gislaved ha Watt som ersättare för Sebastian Ulamek och då är det säkert enklare att locka en förare med polsk mekaniker att bara behöva åka till Gislaved istället för Hallstavik till hemmamatcherna. Det handlar om totalt tio timmar kortare restid per hemmamatch, säger Östling.

Men ni har inte givit upp honom?

Nej, inte alls. Vi förhandlar vidare, men jag är inte lika förhoppningsfull nu som jag var i början.

Dave Watt var i år Masarnas näst bäste poängplockare, efter världsstjärnan Leigh Adams. Watt körde 17 matcher och fick på 85 heat ihop 127 poäng. Han sänkte sitt snitt från 6,70 till 5,75. Watt har tidigare kört för Valsarna och Vargarna i Sverige. I England representerar han Poole Pirates och i Polen Rzeszow.

Mer läsning

Annons