Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför avgår Mikael Eriksson

En av Norrtäljes unga politiker, moderaten Mikael Eriksson, lämnar fullmäktige. Nytt jobb och ny bostadsort är en del av förklaringen. Nu får kommunpolitiken vänta till senare i livet.

Annons

Annars är en av hjärtefrågorna att kommunen ska använda sina inkomster på ett mer effektivt sätt.

Det saknar jag i Norrtäljepolitiken, säger Mikael Eriksson och är särskilt besviken på de partikamrater i socialnämnden som inte hållit efter ekonomin.

Sedan har de försökt lägga skulden på andra, till exempel Kjell Jansson, för de problem de själva skapat. Och det har de försökt fast kommunledningen har ett ansvar för att hålla koll på pengarna.

Politikerna borde också ha tydligare mål för vad kommunen ska göra.

I dag är målen så fluffiga, det borde vara mål som är konkreta och går att uppfylla, säger Mikael Eriksson och tycker att de politiska företrädarna inte heller alltid håller måttet.

Alla som väljs är inte fantastiska. Det finns många enfrågepolitiker i Norrtälje som bara vaknar till liv när deras fråga diskuteras. Det kan gälla badhuset i Rimbo eller vad man ska göra med Stadt.

Lika besviken är han på att oppositionen agerar genom att skriva motioner och interpellationer.

De skulle kunna få svar på sina frågor genom att lyfta luren och ringa till Kjell Jansson. De vet att han svarar. Nu går timme efter timme i fullmäktige åt i stället och det kostar skattepengar och är ett sanslöst slöseri.

Om sitt eget agerande som politiker säger Mikael Eriksson att han lärt sig att vara mer samarbetsinriktad för att få igenom de förändringar han vill jobba för.

Det insåg jag inte i början.

Är det då inte dumt att du som är ung slutar i fullmäktige, där behövs ju yngre politiker?

Jag har hört den klyschan till leda. Om jag sedan för fram några nya perspektiv från talarstolen får jag höra att jag är ung och inte fattar något.

Vad gör du om tio år?

2010 är det val igen och då får jag se vad som händer efter det. Jag har inga planer alls. När man håller på med politik får man leva med ett fyraårsperspektiv, sedan tar en ny fas vid.

Mer läsning

Annons