Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för bonusförbud

Ännu en företagsledning avstod i går sina bonusar. Denna gång var det Skandia Livs ledning som tackade nej till att få dela på en extralön på drygt fyra miljon kronor.
Det var hedersamt. Å andra sidan var det först sedan bonusarna uppmärksammats i media som Skandia Livs ledning tackade nej. Dessutom var företagets avkastning minus 13 procent i fjol. Trots det skulle alltså företagsledningen egentligen fått bonus.

Annons

Tyvärr är inte detta det första exemplet på absurda bonusar i finansvärlden. Snarare tycks den här typen av bonusar vara helt normalt i denna bransch, såväl i Sverige som internationellt.

Det är orimligt. Det visar att bonusarna i den här branschen måste regleras hårdare. Ökad öppenhet och självsanering har inte visat sig räcka.

För några år sedan infördes en regel om att vd-löner och -bonusar skulle vara offentliga och skrivas in i företagets årsredovisning. Tanken var att ökad öppenhet skulle hålla nere vd-löner och bonusar. Så blev det inte. Tvärtom. Vd-arna använde denna information för att pressa fram ännu större löneförmåner från sina styrelser.

För industriföretag är det oförståeligt att företagsledningen har bonusar. Sådana löneförmåner gör ju att företagets ledning får högre lön om man tänker kortsiktigt. Bonusarna skadar därmed företagen långsiktigt.

Samma effekter får bonusarna bland finansföretagen, till exempel banker och försäkringsbolag. Där gör dock bonusarna ännu större skada, eftersom de gynnar ett kortsiktigt tänkande för hela samhället. En stor del av den internationella finanskrasch som världen nu genomlider beror på bonusar och den girighet dessa har premierat bland finansföretagen.

Alla bonusar är dock inte skadliga. Vinstdelning, där hela personalen får dela på företagets vinst, är bra för ett företag eftersom detta innebär att personalen jobbar bättre. Bonussystem för till exempel säljare och fastighetsmäklare fungerar också. Men för en företagsledning eller för dem som förvaltar andras pengar är bonusar skadliga. Dessutom är det svårt att förstå varför de som redan har en månadslön på 100 000 kronor eller mer skall behöva en bonus för att göra sitt bästa. Har man så hög lön skall man göra sitt bästa ändå. I annat fall bör man få sparken.

Bonusarna på Skandia Liv, SEB, AMF pension och så vidare visar tydligt att de regler som just nu finns vad gäller bonusar inte är tillräckliga. Istället måste regeringen snarast införa hårdare regler, till exempel ett förbud för bonusar för företagsledningar i börsföretag och för företagsledningar och förvaltare inom finansföretag. Det är ett måste för att få stopp på dagens kortsiktighet och alltför höga risktagande.

Mer läsning

Annons