Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för allians för Norrtälje

Norrtälje kommun har under snart tre mandatperioder framgångsrikt styrts av Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna. Under dessa år har samarbetet mellan partierna tagit olika former.

Annons

Till valet 2006 fanns en borgerlig överenskommelse, men ingen formell Allians för Norrtälje. Nu är tiden att agera för att ändra på det.

Inför valet 2006 utvecklades på riksnivå framgångsrikt Allians för Sverige. Ett tätare, mer formaliserat samarbete visade sig skapa en politisk stabilitet som uppskattades av väljarna. Detta skedde utan att partierna tappade sin profil eller tvingades ge upp sina hjärtefrågor.

En sådan utveckling är önskvärd även i Norrtälje kommun. Ett tätare samarbete är något som både väljarna och partierna tjänar på i längden.

Den borgerliga överenskommelse som ligger till grund för dagens majoritet i kommunen är på intet sätt dålig, men samtidigt saknas ofta det långa perspektivet. Långsiktighet och trovärdighet är hörnstenar för att vinna väljarnas förtroende. Med en Allians för Norrtälje kan vi på ett trovärdigt sätt presentera en framtidsvision för Norrtälje kommun och för kommunens invånare.

Genom en väl förankrad alliansplattform kan vi tydligt visa upp ett stabilt alternativ som även i framtiden är berett att ta ansvar för kommunens utveckling i mer borgerlig riktning. Ett närmare borgerligt samarbete med tydliga riktlinjer och förhållningssätt minskar dessutom risken för onödig intern friktion.

Ska Allians för Norrtälje kunna ta form innan valet måste Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna agera nu. Erfarenheten visar att det tar upp emot två år att ta fram ett program som är förankrat på alla nivåer och i alla partier.

Ledorden måste vara att alla ska vinna, ingen ska förlora. Så Kjell Jansson, Berit Jansson, Hans Andersson och Åke Malmström, visa politiskt mod och börja bygga Allians för Norrtälje för en fortsatt tryggad borgerlig majoritet!

Mer läsning

Annons