Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cyklade på 7-åring - smet från platsen

En Norrtäljebo i 50-års åldern har dömts i Norrtälje tingsrätt för försök till obehörigt avvikande från trafikolycksplats, misshandel och olaga hot.

Annons

De första brottet begicks på en cykelväg utanför Vigelsjöskolan i maj förra året. Mannen cyklade på en 7-årig flicka men lät bli att stanna för att höra efter om hon var skadad. 

Under rättegången berättade flickans mamma, som var med vid olyckstillfället, att det verkat som om mannen kört på hennes dotter med berått mod. Enligt mamman agerade mannen mycket hotfullt och skrek åt flickan efter krocken att han hoppades att hon slagit sig ordentligt.

De andra brotten begicks utanför Willys på Knutby Torg i mitten av juni förra året samband med att mannens kvinnliga sällskap  stötte till en bil med sin kundvagn. 

När mannen ställdes till svars av bilens ägare måttade han två knytnävsslag och en spark mot denne varpå han hotade bilägarens barn till livet. 

Mannen nekade till alla åtalspunkter. Gällande krocken med den lilla flickan på cykel sade han att han tyckt att mamman hade viftat bort honom och att han då utgått ifrån att flickan var oskadd. Gällande misshandeln sade han att råkat knuffa till bilens ägare då denne ville hålla kvar honom i väntan på att polis skulle komma till platsen.

Norrtälje tingsrätt sätter sin tilltro till samtliga målsägare och vittnen och dömer mannen till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst. 

Åsa Forsberg [email protected]

Mer läsning

Annons