Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Couscoussallad med kräftstjärtar och soltorkade tomater

Annons

Ingredienser:

6 dl kyckling-eller grönsaksbuljong

6 dl couscous

3 burkar soltorkade tomater i olja

3 dl av oljan som tomaterna ligger i

6 msk balsamicovinäger

3 tsk dijonsenap

3 msk socker

salt och svartpeppar

blandad sallad (här användes ruccola, crispsallad och lollo rosso)

3 rödlök

3 askar coctailtomater

500 g kräftstjärtar

Gör så här:

Koka upp buljongen och häll i coscousen. Låt svälla. Häll i lite olja och ”fluffa” grynen med en gaffel. Vispa ihop en vinägrett gjord på resterande olja, vinäger, senap, socker och kryddor. Skiva löken tunt, skär de soltorkade tomaterna i strimlor och halvera coctailtomaterna. Blanda salladssorterna med kräftstjärtar, soltorkade tomater, lök och coctailtomter. Vänd ner vinägretten och servera.

Mer läsning

Annons