Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Coola nyheter från Mini

Taket av för Mini med några riktigt coola nyheter. Mini i den senaste versionen kommer naturligtvis även som cabriolet, eller convertible som man säger i England.

Annons

Designfinesserna finns där naturligtvis med de stora instrumenttavlorna och de klassiska vippströmbrytarna men nu sätter Mini en ny standard för vad som är ett måste i en bil utan tak och lanserar den oumbärliga Openometern, ett instrument som mäter tiden bilen körts med cabrioleten nedfälld.

Vad gör inte den tyska ägaren för att genera de stackars britterna? Med tanke på antalet regndagar i övärlden måste det bli deprimerande läsning för ägarna i Minins ursprungsland.

En annan nyhet är att luftkonditionering monteras som standard. Något som är tänkt att hålla drickan i det låsbara handsfacket kyld när ägarna njuter av solen. Luftkonditioneringen kan också avfukta bilen en kylig och regnig dag.

Skulle, till äventyrs, föraren överraskas av en regnskur så kan det vara bra att veta att den nya tygcabrioleten fälls upp på endast tio sekunder och detta även i hastigheter på upp till 30 km/t. Cabrioleten kan också öppnas en kortare bit på bara 40 centimeter för den som nöjer sig med en taklucka.

Bilen kommer i modellerna Cooper (120hk) och Cooper S (175 hk).

Mer läsning

Annons