Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Contiga varslar 25 anställda

Norrtäljeföretaget Contiga varslar 25 anställda.
- Marknaden står stilla - vi får helt enkelt inga beställningar, säger företagets vd Jan Lagerstedt.

Annons

Med den byggboom som rått under de senaste åren har det gått bra för Norrtäljeföretaget Contiga, som tillverkar betongelement och stålkonstruktioner för byggbranschen. Medan andra företag i kommunen varslat har de nyanställt. Men nu har konjunkturen vänt och företaget tvingas varsla 25 personer på sin betongfabrik vid Görla industriområde i Norrtälje.

Vi följer strömmen och anpassar oss efter den förlamning som råder i nyproduktionen av hus, säger Jan Lagerstedt.

Enligt honom var en lägre konjunktur än den vi sett de senaste tre åren väntad, men det som har hänt den senaste månaden har inte kunnat förutspås. Efterfrågan på företagets produkter, som framförallt riktar sig till nyhusproduktion, har helt försvunnit

Vi är tagna på sängen och det är samma sak med våra konkurrenter och byggherrar som JM och NCC vi sitter alla i samma båt. Byggs det inga hus har vi ingenting att producera, säger Jan Lagerstedt .

Det är framförallt företagets betongsektion som gjuter element och väggar som kommer att drabbas av uppsägningar. På avdelningen arbetar sammanlagt 116 personer med administration, gjutning och svetsning.

Det var inga muntra miner på mötet i fredags. Det är klart att alla är oroliga, men särskilt tungt är det förstås för dem som inte jobbat här så länge, då vi går efter turordning vid uppsägning, säger Lars Sundberg som är facklig representant för de anställda på Contiga.

De som ligger i riskzonen är framförallt de som varit anställda i 6 månader och ett år, vilket är en stor grupp.

Fakta

Contiga Sverige är ett helägt dotterbolag till det Norska företaget Contiga A/S. I Sverige har man 220 personer anställda och merparten jobbar i Norrtäljeområdet.

Mer läsning

Annons