Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Citymails egen stigfinnare

Citymail har hittat en väg ut ur brevlådedjungeln. Med stigfinnaren Ingrid Hanzes digra lokalsinne ska postföretaget få hjälp att kartlägga Roslagens snåriga adresser.

Annons

Det började så här: Jag satt och läste tidningen. Och då såg jag att Citymail hade stora problem med att hitta rätt adresser ute i bygden. Jag mejlade direkt till kontaktpersonen Angelica Lorens och berättade att jag ville hjälpa till och att jag hade en hel del att bidra med, säger Ingrid Hanze.

Ingrid Hanze har nämligen arbetat som taxichaufför i 20 år samt som trafikledare på Färdtjänsten med täckning över hela Stockholms län i två år. Under den tiden har hon med stor framgång lotsat både taxibilar och färdtjänstbussar till rätt adresser. Egenskaper som Angelica Lorens, arbetsledare på Citymail, genast ville ta till vara.

Ja, det här var ju precis vad vi behövde. Man kan väl säga att vi gjorde en grov miss när vi trodde att vi kartlagt Roslagen. Att nu kunna knyta en person med så god lokalkännedom till oss betyder jättemycket, säger Angelica Lorens. 

I dag har Ingrid Hanze arbetat två veckor på Citymail. Hon är timanställd och jobbar efter behov. Med GPS, kartor och god lokalkännedom knäcker hon de mest svårlösta fallen.

Jag gillar det här detektivarbetet. Att få söka. I regel vet jag alltid ungefär var en adress ligger. Men givetvis finns det ställen som är främmande även för mig, säger Ingrid Hanze.

Ett vanligt arbetspass börjar med att Ingrid Hanze får tilldelat ett brev som är adresserat till en adress som inte finns i Citymails databas. Då får Ingrid söka upp adressen via tillförlitliga sökverktyg på internet. Adressen dyker då upp på internetkartan och Ingrid ger sig i väg med bilen. När hon navigerat till rätt adress knappar hon in positionen på en GPS. Den aktuella adressen förs sedan in i Citymails databas. 

Ingrid Hanzes hjälp plus successiv kartläggning med hjälp av Citymails övriga medarbetare har gjort att Citymails postutdelning förenklats avsevärt sedan den kaotiska starten i april.

Allt eftersom droppar nu ”riktigt märkta” adresser in i Citymails register och en tung period ser ut att gå mot sitt slut.

Ja, det känns bra. Det går framåt. I dag har vi till exempel hittat fem nya brevlådor. De låg snårigt till vid en vändplan på en mycket liten väg, men nu är de kartlagda och då känner man sig mycket nöjd, säger Angelica Lorens.

Hur länge kommer Ingrid Hanze att jobba för er? Så länge som vi behöver hjälp med adresserna. Och när alla adresser är kartlagda funderar vi på att rekrytera Ingrid som brevbärare, men inget är bestämt än. Det ska vi prata om längre fram, säger Angelica Lorens.

Katarina Hansson [email protected]

Mer läsning

Annons