Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Charmiga pusseldrömmar

Magi, poesi och absurd humor möts när Carl-Einar Häckner står på scenen.
I hans Pusseldrömmar kan vad som helst hända.

Annons

En röd pusselbit svävar över scenen i Roslagsskolans aula. Den har Carl-Einar Häckner burit in och skickat rakt upp i luften när föreställningen börjar. Sedan hänger den kvar som en varm signal om magi och drömmar.

Det handlar om livet, Bob Dylans vardag, Waldorfpedagogik och kärlek i en hisnande blandning i hans Pusseldrömmar, som gavs i Norrtälje i går.

Carl-Einar Häckner utstrålar en mild galenskap, en känsla av att vad som helst kan hända. Det gör det också. Han rör sig fritt mellan musik, monologer, tankar och associationer, trollar med mynt som försvinner och kommer tillbaka, filosoferar över livet och kastar sig in i nya knep, tricks och konster.

I inledningen slår han sig ner vid en flygel. Spelar lite innan han plötsligt reser sig upp och halar upp ett hästhuvud ur flygeln, klistrar fast några lösa noter i ett nothäfte och växlar mellan olika melodisnuttar.

Sedan berättar han om när han stod vid en anslagstavla i en Waldorfby i Järna och börjar fundera över hur det kan vara att leva där. I Yllegloben.

Pusseldrömmar handlar om livet, om att ta sitt liv på allvar. Om att påminna sig om vad man egentligen vill mitt i allt brus omkring oss.

Vad är en människas liv, frågar Carl-Einar Häckner.

Familj, barn, framtid, fortsätter han och plockar fram bitar som han fogar samman till ett rött hjärta. Sedan slår han sig ner vid flygeln och börjar berätta om kärlekens musik. Hur det kan vara att vandra över rädda dalar för att komma vidare. Fast man kan ju ramla ner också...

Så fortsätter han väva samman humor, allvar och absurda infall i en föreställning med många magiska inslag där Carl-Einar Häckner låter tärningar och bollar byta plats och försvinna - eller kanske förvandlas till apelsiner.

Det är charmigt och underhållande med ett tydligt budskap. En uppmaning om att ta vara på sitt liv och lägga ett alldeles eget pussel av sina drömmar.

Mer läsning

Annons