Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cellovirtuos ger solokonsert i Edsbro

Länge har sommargästen och cellovirtuosen Mats Lidström fascinerats av Edsbro kyrka. På eget initiativ ger han nu en klassisk solokonsert just där.

Annons

Han är en av Sveriges främsta cellister och har gästat många av världens stora scener. Numera är han bosatt i London, där han delar sin tid mellan komposition, solistuppdrag och undervisning vid Royal Academy of Music.

Vänskapen med kollegan och musikern Ann Sofie von Otter har de senaste tio åren fört honom och familjen till Edsbro.

Vi brukar hälsa på varje sommar. Och när vi cyklar till affären passar vi på att gå in i kyrkan. Den är liten och intim och har fantastiska målningar som skapar en speciell mystik. Det känns väldigt kul att få ett minne därifrån, inte bara som turist, säger han.

Konserten hålls den 11 januari men kommer även att sändas i Sveriges radio P2 under våren. Repertoaren består både av cellistens egna kompositioner och mer klassiska verk av bland annat Johann Sebastian Bach och Claude Debussy.

Mats Lidström har gästat många världsledande symfoniorkestrar och spelar med stora artister så som Ann Sofie von Otter, Elisabeth Söderström och Vladimir Ashkenazy. Han har också gett ut flera cd-skivor.

Mer läsning

Annons