Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggherren dömd till miljonböter

Företagen bakom ombyggnationen vid Stadshotellet i Norrtälje dömdes på torsdagen att betala miljonbelopp till två underleverantörer.
Men chansen att de ska få några pengar är antagligen liten.

Annons

Rättstvisterna kring stadshotellet i Norrtälje fortsätter. Norrtälje tingsrätt dömde på torsdagen byggherren Sweden Properties och dotterbolaget Torgholmen, som båda är i konkurs, att betala en dryg miljon till två underleverantörer som inte fått betalt för arbete som utfördes vid stadshotellet förra våren.

Domen förkunnades i en så kallad tredskodom då tingsrätten gick på underleverantörernas stämningskrav eftersom varken byggherren Sweden Properties eller dotterbolagets företrädare svarat på stämningen.

Bravida är ett av de företag som nu tilldömts pengar för arbete vid Stadshotellet.

Men eftersom de gått i konkurs har vi inga stora förhoppningar om att få några pengar, i så fall är det småsummor, säger Seppo Houtaniemi platschef i Norrtälje.

För företagets Norrtäljeavdelning innebar de obetalda arbetet ett rejält avbräck i förra årets resultat.

Underleverantörernas juridiska ombud Anders Pethrus menar att domarna kan ha betydelse om de ställer byggherrens företrädare till personligt ansvar.

Nu väntar vi på förvaltarberättelsen från Sweden Properties konkursförvaltare drev de verksamheten trots att de var på obestånd i brott mot lagen.

Mer läsning

Annons